Škotska riblja čorba

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8864
3
06/07/2019
"Nećemo da razočaramo ljubitelje ribe, jer je ova riblja čorba prosto preukusna "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 225 g, file od dimljenog bakalara
  • maslac - 25 g
  • luk - 1 glavica
  • sveže mleko - 600 ml
  • krompir - 350 g, na kocke
  • bakalar - 350 g, bez kostiju, na kocke
  • pavlaka - 150 ml
  • peršun - 2 kašike, na sitno
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Fileti dimljenog bakalara se prekrivaju kipućom vodom i ostavljaju se 10 minuta nakon čega se suše, ali se sačuva 300 ml vode, u kome su stajali. Odvajaju se od kostiju pažljivo.

Luk se dinsta u maslacu oko 10 minuta. Dodaje se mleko i ostavlja se da se krčka, nakon čega se dodaje krompir. Dodaju se fileti bakalara i kuva se oko 10 minuta.

Jedna trećina ribe i krompir se sklanjaju, a ostatak se pasira, nakon čega se pomeša sa drugim delom. Začinjava se solju, biberom i posipa se peršunom.

Ako je čorba previše gusta dodaje se sačuvana voda. Ponovo se zagreva, ali se ne pušta da prvori. Servira se vruća.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar