Suvo meso od divljači

Suvo meso od divljači

Suvo meso od divljači
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
11/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
"Neće biti brzo, ali vredi čekanja, uveravamo vas u to - savršena pršuta od dviljači"

Potrebni sastojci

  • meso od divljači - celo parče 3 - 4 kg divlje svinje, jelen, srna
  • morska so - 1 kg
  • vinsko sirće - 1 šolja
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • biber - 1 supena kašika, mleven
  • piskavica - 1 supena kašika, mlevena
* merne jedinice

Način pripreme

U mom slučaju meso divljači je od plećke divlje svinje. Oblikujte meso i stavite ga u morsku so.

U 3 litra vode rastvorite sirće i prelijte meso. Ostavite tako da odstoji 48 sati, jednom ga okrenite.

Nakon toga potopite u vrelu vodu na 30 sekundi. Izvadite i ocedite.

Dobro skinite miks začina. Uvijte meso u gazu i dobro ušijte.

Okačite na mirno mesto sa stalnom temperaturom. Neki stavljaju na rešetku frižidera.

Nakon dva meseca ćete imati izuzetnu pršutu od divljači.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: