Torta od keksa sa maskarponeom i slatkom od borovnica

14/07/2019
"Ova sveža torta od keksa je sakupila toliko obožavalaca da je slobodno možemo proglasiti Kraljicom jednostavnih torti "
Priprema25 min.
Ukupno25 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano149
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 450 g, običan
  • slatka pavlaka - 300 ml, tečna
  • maskarpone - 750 g
  • slatko od borovnica - 400 g
  • šećer u prahu - 5 supenih kašika
  • vanila - esencija
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu izlomimo keks na male komade.

Umutimo pavlaku sa šećerom u prahu i esencijom vanile na mekan krem.

Nakon toga dodajemo maskarpone i ponovo mutimo. Pomešamo krem sa izlomljenim keksom i lepo promešamo spatulom.

Sastavljamo tortu u kalupu sa pokretnim prstenom prečnika 22 cm.

Stavljamo red običnog keksa, pomešanog sa kremom, slatko, red keksa, slatko i završavamo keksom.

Stavljamo tortu u frižider na jednu noć.

Skidamo obruč keks torte i umutimo dodatno 100 ml tečne pavlake.

Namažemo i poravnamo celu keks tortu, nakon toga ukrašavamo slatkom od borovnica.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar