Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa glazurom od belanaca i nes kafom

Kolač sa glazurom od belanaca i nes kafom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kolač sa glazurom od belanaca i nes kafom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Da li i vi, kao i mi umirete da probate parče ovog kolača sa glazurom od belanaca i nes kafe"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad + 2 žumanca
  • šećer - 1 1/2 šolje
  • ulje - 10 supenih kašika
  • kiselo mleko - 400 g
  • soda bikarbona - 1 1/2 supene kašike (ravne)
  • brašno - 2 šolje
  • ZA GLAZURU
  • belanca - 2 komada
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • nes kafa - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaje i dva žumanca sa šećrom. Belanca odvojite za glazuru.

Dodajte ulje i promešajte.

Sodu pomešajte sa kiselim mlekom i dodajte u smesu. Na kraju prosejte brašno i dodajte u nekoliko delova.

Namažite pleh sa malo ulja i sipajte smesu od keksa. Stavite u hladnu rernu i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta. Proverite da li je gotovo čačkalicom za zube.

Za to vreme pripremite glazuru. Umutite belanca na sneg. Dodajte u njih šećer u prahu i nes kafu. Ako je kafa u granulama, izmrvite je na papiru za pečenje da bi mogla lakše da se rastvori.

Mutite mikserom dok ne dobijete mekane vrhove.

Nakon što se kolač ispeče, namažite ga glazurom dok je još topao.

Servirajte dobro ohlađen.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: