bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Mekike»Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom

Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Početnik
1882293129
Mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
15/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Odbijamo da ustanemo iz kreveta dok naš nos ne potvrdi naše sumnje da se u kuhinji pripremaju mekike bez kvasca sa svežim i kiselim mlekom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U kiselo mleko dodajte sodu, so i prašak za pecivo. Promešajte i ostavite da nadođe.

U veliki pleh prosejte brašno. U sredini napravite udubljenje. Razbijte dva jajeta. Dodajte nadošlo kiselo mleko i sveže mleko.

Počnite da mesite testo, postepeno dodajte brašno. Zamesite meko testo.

Kad testo bude gotovo, napravite loptice, pokrivene uljem. Ostavite da odstoje oko 10 minuta.

U dubokom tiganju ugrejte ulje. Loptu testa razvucite u okrugao oblik sa rupom u sredini.

Pržite u ulju sa obe strane. Tako dok od celog testa ne napravite mekike.

Servirajte sa slatkom, bilo kojim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: