Način pripreme
Oljuštite krompir i isecite na krugove. Možet blanširati tako što ćete staviti vodu da provri i stavite krompir na oko 3-4 minuta u vrelu vodu, nakon toga stavite u hladnu vodu sa ledom /da se prekine proces kuvanja/ isto vreme /3-4 minuta/ i stavite u đevđir da se suše na krpi. Stavite u okgugao pleh, namažite dno.
Pileći file isecite na kockice ili žilijen, začinite solju i biberom. Dinstajte sa maslacem 3-4 minuta.
Šargarepu i tikvice takođe isecite na krugove, ne mnogo debele i poređajte ih na krompir. Začinite solju po ukusu.
Nakon toga stavite piletinu u pleh i pečurke, začinjene solju i biberom, isečene takođe poprečno, ideja je da poređate slojeve. Stavite i rasporedite topljeni sir da ima svuda i paradajz na kriške na vrh.
Dve vrste pavlake umutite u posudi mikserom i belo vino sa njima. Prelijte zapečeno jelo homogenom smesom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Pospite zelenim začinima po izboru.
Pre nego što izvadite, pospite jelo rendnaim kačkavaljem i pecite nekoliko minuta dok ne dobije zlatnu boju.