Posna pogača

17/07/2019
"Dočekajte praznik kako tradicija nalaže - sa ukusnom posnom pogačom i najbližim ljudima oko vas "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 026
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za pogaču
  • brašno - 3 šolje
  • voda - 1 šolja, mlaka
  • so - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • ulje - 6 supenih kašika
  • sirće - 2 supene kašike
  • za ukras
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • voda - malo
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno dva puta. U posudi pomešajte sodu sa sirćetom. Nakon toga u brašnu napravite udubljenje i sipajte sodu. Dodajte preostale navedene sastojke. Nakon toga zamesite meko testo.

Gotovo testo ostavite sa strane na toplom da odstoji 10-20 minuta. Nakon što testo odstoji, oblikujte pogaču namazanim rukama.

Za ukras pogače napravite testo od brašna, soli i vode. Zamešeno testo od ovih sastojaka ostaje belo nakon pečenje. Od ovog testa pravite ukras po izboru.

Pogaču namažite samo uljem, ukras od belog testa ne mažite.

Sa strane izbušite viljuškom da ne pukne.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.

Proverite čačkalicom za zube da li je pogača sa sodom gotova.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar