bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Patlidžan iz rerne sa mocarelom

Patlidžan iz rerne sa mocarelom

Patlidžan iz rerne sa mocarelom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
24/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Čaroban miris koji se širi iz kuhinje može biti samo od naših patlidžana iz rerne sa mocarelom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isečemo na krugove i stavljamo u posoljenu vodu, ocedimo, osušimo i poređamo u namazan pleh, posipamo solju.

Pečemo u rerni na 190 stepeni dok ne omekša.

Luk i beli luk očistimo i sitno iseckamo. Stavljamo u tiganj sa ugrejanim uljem i pržimo.

U njih dodajemo paradajz, isečen sitno ili pasiran.

U sos dodajemo so po ukusu i sitno iseckan bosiljak. Čim se zgusne sipamo preko zapečenog patlidžana, a odozgo posipamo rendanom mocarelom.

Pečeni patlidžan vraćamo u rernu i pečemo dok se mocarela ne rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: