Keks torta sa trešnjama i maskarponeom

29/07/2019
"Keks torta, napravljena da nosi radost i užitak "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano15
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za kalup za tortu sa ivicama koje se skidaju prečnika 24 cm.

Operite i očistite trešnje od koštice. Prepolovite ih.

Napravite krem, prvo rastovorite želatin u malo hladne vode. Ostavite na oko 15 minuta da nabubri.

Umutite mikserom maskarpone sa šećerom u prahu. Dodajte kiselu pavlaku i ponovo lagano umutite.

Rastopite želatin na pari, ne treba da se ugreje mnogo. Dodajte lagano i uz neprestano mešanje u krem. Stavite krem na oko 10 minuta u frižider da se malo stegne.

U međuvremenu umutite slatku pavlaku. Izvadite krem i dodajte u delovima umućenu pavlaku, mešajte pažljivo kružnim pokretima dok se ne pomešaju dve pavlake.

Na dno kalupa za torte sa ivicama koje se skidaju poređajte 1 red keksa. Pošto su pravougaoni, popunite rupe izlomljenim keksom. Sipajte oko 1/4 krema i poravnajte. Poređajte drugi red keksa. Sipajte još 1/4 krema i poravnajte. Raporedite polovinu trešanja preko krema. Odozgo sipajte preostali krem i lepo poravnajte.

Stavite tortu od keksa u frižider na jednu noć. Kad bude gotovo, ugrejte pavlaku za ganaš, ne treba da provri i sipajte preko prethodno izlomljene čokolade.

Žicom lepo promešajte da se rastopi. Stavite na kratko u frižider da se stegne. Ukrasite tortu od keksa po ukusu čokoladnim ganašem i poređajte odozgo sveže trešnje za ukras.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar