Način pripreme
1.Stavite na ringlu trešnje sa kristal šećerom, korom limete i kašikom i po soka d limuna. Kuvajte 5 minuta, pasirajte i ostavite da se ohladi.
2. Umutite belanca sa prstohvatom soli i nekoliko kapi soka od limuna, dok ne postanu vazdušast sneg. Za savršene rezultate posuda i mutilice miksera treba da budu savršeno suvi, kao i da u belancima nema čestica žumanaca ili kapi vode.
3. Dodajte u porcijama šećer u prahu uz neprestano mešanje, dok se smesa ne učvrsti i ne postane glatka i sjajna.
4. Našpricajte puslice na papir za pečenje u posudi za pečenje i preko svake stavite po jednu kašičicu smese sa trešnjom (može da vam i ostane).
5. Gurnite posudu u rernu zagrejanu na 100 stepeni na 2 i po do 3 sata. Nakon toga isključite rernu i ostavite puslice sa trešnjama unutra još 3 sata, bez otvaranja vrata.
6. Dobro osušene i ohlađene kolačiće servirajte odmah ili čuvajte u zatvorenoj posudi da ne omekšaju.