Marinirane sardine

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
03/08/2019
"Postoji jedno meze, čiji ćete recept sigurno želeti da imate "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano81
  • Pregledi tokom meseca81
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sardine - 12 - 16 komada
  • brašno - za valjanje
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, crveni, pečeni
  • paprika - 1 komad, zelena, pečena
  • paradajz - 2 komada, za garnirung
  • Za marinadu
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • luk - 1 glavica, isečen na kriške
  • beli luk - 1 čen, istucan
  • lovorov list - 3 - 4 komada
  • karanfilić - 2 struka
  • ljuta paprika - 1 komad (sušena), isečena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • sirće - 1/2 kašičice, vinsko
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pomoću oštrog noža odstranite glave sardina. Nakon toga ih isecite po dužini, očistite ih i izvadite što je moguće više kosti. Pospite ribu brašnom.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i ispržite sardine oko 2-3 minuta sa svake strane. Nakon toga ih izvadite i sačekajte da se ohlade.

Da biste spremili marinadu, treba da dodate maslinovo ulje u ostatak ulja od prženja u tiganj. Nakon toga unutra ispržite luk i beli luk oko 5-10 minuta ili dok ne omekšaju.

Dodajte lovorove listove, karanfilić i ljutu papriku. Pospite alevom paprikom i biberom. Pržite ne prestajući da mešate 1-2 minuta.

Dodajte sirće, vino i malo soli. Nakon toga smesom prelijte sardine. Marinada treba dobro da prekrije ribu. Kada je riba dobro ohlađena pokrijte je i stavite je u frižider da odstoji 3 dana.

Servirajte marinirane sardine zajedno sa njihovom marinadom i garnirajte sa pečenim lukom, paprikom i paradajzom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar