Domaći mlečni sladoled

VecaVeca
Kuvar
336
9
1k
24
4
04/08/2019
"Sladoleda nikad dosta "
Priprema70 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano123
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleko - 500 ml
  • šećer - 250 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • voda - 150 ml
  • šlag - 250 g, beli
  • čokolade za kuvanje - 50 g
  • oblanda - 1 list, velika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu usuti mleko, dodati šećer, vanilin šećer i vodu. Staviti šerpu na vatru i kuvati dvadesetak minuta. Nakon toga skloniti šerpu sa vatre i ostaviti da se prohladi, pa staviti u zamrzivač na 2-3 sata.

Izvaditi šerpu iz zamrzivača, sipati smesu u plastičnu činiju. Dodavati postepeno šlag, neprekidno muteći mikserom. Dobijenu smesu podeliti na dva dela - u jedan deo dodati otopljenu čokoladu za kuvanje i dobro umutiti mikserom. Drugi deo ostaviti takav kakav jeste.

Sladoled sipati u modlice, poklopiti i staviti u zamrzivač da se stegne.Ostatak smese sipati u plastične činije, zatvoriti poklopcem i odližiti u zamrzivač na par sati (dok se ne stegne).

Oblandu uviti u vlažnu krpu i kad omekša iseći je na 4 dela, napraviti fišeke (kornete), staviti u čaše i ostaviti pola sata da se osuše. Kašikom za sladoled vaditi kugle, puniti kornete i poslužiti.

Komentar: U vreme pripreme nije uračunato vreme koje je potrebno da sladoled odstoji u zamrzivaču.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar