bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Grčko predjelo od pečene paprike i patlidžana

Grčko predjelo od pečene paprike i patlidžana

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Početnik
509272k56
Grčko predjelo od pečene paprike i patlidžana
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
08/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Nema granica za ukusna predjela - dolaze iz daljine i iz blizine, da bi našle svoje mesto na našoj trpezi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno isecite patlidžan po dužini i posolite. Ostavite da se ocedi gorak sok oko 40 minuta.

Za to vreme ispecite paprike i stavite ih u kesu da se popare. Nakon toga ih oljuštite.

Kad bude gotov patlidžan, osušite ga ubrusom i poređajte u pleh. Pecite patlidžan dok ne bude gotov u rerni.

Oljuštite pečeno povrće i sameljite u blenderu ili mašinici za mlevenje mesa. Sipajte povrće u odgovarajuću duboku posudu na vatru i ugrejte dok ne provri.

Posebno napravite salamuru, pomešajte maslinovo ulje, sirče, šećer, so i izgnječeni beli luk. Sipajte salamutu u povrće, promešajte i smanjite vatru.

Ostavite predjelo da vri na tihoj vatri dok se ne zgusne ili oko 30 minuta. Kad bude gotovo servirajte sa prepečenim kriškama hleba i sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: