Punjene pogačice sa belim lukom, mocarelom i parmezanom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
11/08/2019
"A ako ne želite da mirišete na beli luk, treba da pojedete bar dve ove punjene pogačice sa belim lukom "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano97
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi prosejte brašno. Dodajte mu suvi kvasac, šećer, so i beli luk i promešajte.

Napravite udubljenje i sipajte blago zagrejano sveže mleko i jaje. Promešajte sve kašikom.

Isotpite maslac i dodajte ga u porcijama u testo, mešajući dok se sve ne upije.

Pokrijte posudu krpom i ostavite na toplom 60 minuta da raste dok ne udvostruči obim.

Isecite mocarelu na 8 parčića u posudu. Dodajte bosiljak, origano i malo soli i promešajte, da se začini svuda polepe.

Nabrašnite radnu površinu sa malo brašna i premesite kratko naraslo testo.

Podelite ga na 8 jednakih delova. Svaki raširite rukama u mali krug. U centar stavite po parče mocarele. Skupite krajeve u oformite pogačicu.

Stavite pogačice u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje. Ostavite ih da ponovo narastu 20 minuta.

Istopite maslac i ohladite ga. Dodajte mu žumance i promešajte. Ako je smesa bude gusta, doajte kašiku svežeg mleka.

Namažite pogačice i pospite ih fino narendanim permezanom.

Pecite punjene pogačice sa belim lukom na 180 stepeni 20 minuta.

Veoma vazdušaste i arometične, probajte, nećete pogrešiti.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar