Zapečeni sir sa slatkom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
12/08/2019
"Prolazimo ovuda samo da dodamo i jednu flašu dobro ohlađenog belog vina, i da vam poželimo da vam bude slatko "
Priprema5 min.
Kuvanje3 min.
Ukupno8 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice36
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sir - 250 g, po izboru - feta, koziji, kamamber, ovčiji
  • slatko - 2 - 3 supene kašike od borovnica ili drugo
  • pistaći - jedna puna šaka
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • prezle - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Koristite za ovaj recept vaš omiljeni sir.

Ako je kremasti francuski sir, koji je uvijen u tvrdu koricu kao što je kamamber ili koziji rolat, pečenje na tiganju je lak posao.

Ugrevamo na jakoj vatri, a sir obavezno treba da bude na sobnoj temperaturi, zato što ako je tek izvađen iz frižidera spolja će izgoreti, a unutra će ostati hladan i neće se razlivati, što je poželjno.

Pecite sa obe strane na namazanom tiganju, pazite da se ne razlije i izvadite brzo spatulom, ako vidite znakove da će da se desi to.

Uz ovakve sireve dobro ide slatko od borovnica, malina, kajsija, takođe i od smokava.

Rasporedite kašikom slatko preko sira i pospite pistaćima, prethodno zapečenim i oljuštenim.

Kod običnog sira - ovčijeg, kravljag ili fete, koristite prezle da biste posuli tiganj i tako ćete biti sigurni da se neće zalepiti. Jedno je važno - jaka vatra i kratko pečenje sa svih strana.

Stavite slatko i orašaste plodove, kao kod prvog tipa kremastog sira, ali ovde možete koristiti razno voće, čak i med, a pistaće možete zameniti orasima.

Servirajte sa čašom lepog vina!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar