Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Ukusan punjeni krompir

Ukusan punjeni krompir

VecaVeca
Šef kuhinje
7083952k3279
Ukusan punjeni krompir
Fotografije: Veca
1 / 4
16/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Ručak smo spremili, vi ohladite piće"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada (veći krompir)
  • mleko - 2 kašike
  • kobasica - 1 komad
  • kačkavalj - 150 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro oprati i skuvati ga. Potom ga izvaditi iz vode i staviti na čistu kuhinjsku krpu da se ohladi i ocedi. U vatrostalnu posudu (ili pleh) staviti alu-foliju. Krompir preseći napola i posoliti sa obe strane. Krompir poređati preko alu-folije.

Prekriti alu-folijom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 50 minuta. Gotov krompir izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. Za to vreme, kobasicu oljuštiti, sitno iseckati i propržiti(nije potrebno dodavati ulje, jer kobasica otpusti masnoću tokom prženja).

Prohlađen krompir kašikom izdubiti (voditi računa da se kora ne pokida, da malo mesa od krompira ostane na kori). Izdubljen krompir (ono što ste kašikom izdubili) staviti u odgovarajuću posudu i izgnječiti (kao za pire-dodati mleko u krompir i izgnječiti pasirkom za pire krompir).

U smesu dodati proprženu kobasicu, posoliti po ukusu i sve izmešati. U sve to dodati 80 g rendanog kačkavalja i izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili. Dobijenom smesom puniti krompir, posuti preostalim rendanim kačkavaljem (70 g) i vratiti u rernu da se kratko zapeče (desetak minuta na 180 stepeni).

Savet: Služiti toplo. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: