bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Uspešna boranija u rerni

Uspešna boranija u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Uspešna boranija u rerni
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
24/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema8 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno48 min.
Porcije3
"Ima mnogo recepata za spremanje boranije, ali mi imamo poverenje samo u isprobane i uspešne"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 komad
  • boranija - 300 g (zemrznuta)
  • so
  • aleva paprika
  • kečap - 1 kašika
  • krompir - 2 komada
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk, beli luk i šargarepu na sitno.

U šerpu stavite tri kašike ulja i zapržite povrće zejedno sa krompirom koji ste oljuštili i isekli na velike kocke.

Dodajte boraniju.

Sačekajte pet minuta i stavite alevu papriku.

Zapržite kratko, pazeći da ne pregori. Dodajte kečap i sipajte vodu, tek toliko da prekrije sastojke. Smanjite ringlu i kuvajte na srednjoj ringli oko 20-30 minuta.

Prebacite boraniju u posudu za pečenje, pospite mirođijom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: