bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana Riba»Štuka dinstana u crnom vinu

Štuka dinstana u crnom vinu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k9271k
Štuka dinstana u crnom vinu
30/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
"Ribe grabljivice imaju veoma ukusno meso - a u kombinaciji sa vinom su prosto neodoljive"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćenu ribu isecite na komade. Poređajte je u šerpu preko kolutova luka, šargarepe i celera.

Sipajte vino i bujon, stavite maslac i posolite. Poklopite šerpu i ostavite jelo da se kuva na tihoj vatri.

Procedite bujon, dodajte brašno i ponovo ga ukuvajte, dok se sos ne zgusne. Dodajte pavlaku i dobro promešajte.

Poslužite ribu sa kuvanim krompirom i pečurkama, koje ste posipali sa malo belog luka. Prelijte sosom. Ukrasite kriškama limuna po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: