Grčke lepinje

03/09/2019
"Samo sa kvascem i vodom, a tako su ukusne da nestaju za sekund "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 751
  • Pregledi tokom meseca667
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 5 šolja, fino
  • kvasac - 30 g, svež
  • so - 2 kašičica
  • voda - oko 350 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Brasno prosejte sa solju. Dodajte kvasac, pomešan u mlakoj vodi. Zamesite testo, mesite ga desetak minuta na brašnom posutoj površini dok ne postane glatko i elastično.

Testo podelite na 12 delova, razvijte ih oklagijom ih na ovalne lepinje dužine oko 18 cm. Stavite ih na dasku, posutu brašnom, pokrijte krpom i ostavite na toplom 1 sat da nadođu.

Ugrejte rernu na 240 stepeni. Uzmite 2 pleha, namažite maslinovim uljem i ugrejte u rerni.

U svaki stavite po 3 lepinje, naprskajte vodom i pecite 5 minuta dok ne nadođu i ne porumene. Izvadite, k pokrijte krpom dok se peče druga porcija.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar