Svinjski gulaš na segedinski način
Свински гулаш по сегедински
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Gulaš»Svinjski gulaš na segedinski način

Svinjski gulaš na segedinski način

Marina NordMarina Nord
Početnik
446162748
Svinjski gulaš na segedinski način
07/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
4
"Jedinstveni gulaš sa kiselim kupusom - padne li vam šaka sipajte ga u veliku posudu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • kiseli kupus - 800 g
  • svinjska mast - 80 g
  • luk - 3 glavice
  • pavlaka - 250 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/4 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se seče na sitno, meso se seče na krupne kocke. Pola masti se zagreva i u njoj se zaprži meso.

Odvojeno se zagreva preostala mast i u njoj se zaprži luk. Dodaje se kupus, isečen na tanke trake i dinsta se 25 minuta na laganoj vatri.

U šerpu se ređaju slojevi kupusa i mesa, pri čemu se između posipa so, aleva paprika i biber. Dinsta se 30 minuta na laganoj vatri, pri čemu se 2 minuta pre nego što se jelo skloni sa ringle preliva umućenom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: