Sos Sofrito

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
12/09/2019
"Ukusan sos, koji će uvek biti pri ruci, kada imate potrebu da ga dodate pečenom mesu ili testenini "
Priprema15 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano79
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • luk - 1/3 šolje, isečen
  • paradajz - 3 kašike, isečene
  • paprika - 2 kapike, isečena, zelena
  • paradajz sos - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • anato - 1/2 kašičice, semenke (Achiote)
  • korijander - 1/4 kašičice
  • origano - 1 prstohvat, osušen
  • biber - 1 prstohvat, sveže mleven
  • beli luk - 2 čena, istucan
* merne jedinice

Način pripreme

Svi sastojci se u nabrojanim količinama pomešaju u multipraktiku ili blenderu.

Pasiraju se u gladak sos.

Sos može da se čuva do mesec dana zamrznut u zamrzivaču.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar