bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Trouglovi»Voćni trouglići

Voćni trouglići

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
70103959
Voćni trouglići
Fotografije: Rusiana Mihailova
1 / 2
26/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Svako dete zaslužuje da jede aromatične voćne trougliće"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 200 g, razvijene
  • jabuke - 700 g
  • dunja - 1 komad
  • smeđi šećer - 200 g
  • orasi - 150 g
  • brendi - 30 ml
  • med - 1 kašika
  • ulje - 50 ml
  • cimet - 1 prstohvat
  • ulje - za prženje
  • šećer u prahu
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo jabuke i dunju i isečemo na kocke.

Pravimo karamel od ulja, meda i smeđeg šećera. U njega prvo stavljamo dunju sa malo vode, a nakon toga i jabuke. Sotiraju se dok ne omekšaju.

Dodaje se brendi i mleveni orasi sa cimetom. Ostavlja se da se malo ohladi. Lepimo kore dve po dve, mažući ih uljem i odozgo takođe.

Seku se na 3 lente po širini. U svaku se stavlja nadev i uvija se trouglić. Namažemo ih dobro vodom po krajevima, da se dobro zatvore.

Prže se na ulju oko 3-4 minuta sa svake strane. Vade se na kuhinjski ubrus da se ocede i nakon toga se posipaju šećerom u prahu i cimetom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: