Patlidžani punjeni mlevenim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
28/09/2019
"Evo to je naš recept za punjeni patlidžan - kratko, ukusno i jasno "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano171
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere dobro, ocedi se, iseče se po dužini i idzube se čamci. Mesnati deo, koji je odstranjen, se iseče na male kocke.

Mleveno meso se zaprži, sve vreme se gnječi viljuškom, da se namrvi. Nakon toga se dodaje narendan beli luk zajedno sa začinima po ukusu.

Patlidžan se puni dobijenom smesom i stavlja se u prethodno zagrejanu rernu. Kada je skoro ispečen, narenda se gauda preko njega i vraća se u rernu dok se sir ne istopi.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar