Crveno sočivo bez brašna

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
30/09/2019
"Raskošna čorbica od sočiva, spremljena za čas i bez ikakve zaprške "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • crveno sočivo - 1/2 šolje
  • luk - 1 mala glavica ili 1 struk, mladi
  • paprika - 1/2 komada
  • šargarepa - 1 srednje velika
  • paradajz - 1 komad, po želji ili paradajz pire
  • so
  • šarena so
  • biber
  • čubar
  • nana - sveža ili suva
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se iseče na sitno i stavlja se da se zaprži u malo ulja na dnu šerpe. Seku se šaragrepa i paprika i dodaju se u luk.

Ringla se smanjuje, stavlja se poklopac i sve se ostavlja oko 2 minuta da se dinsta. Sipa se voda i ostavlja se da vri.

Kada voda provri dodaju se začini i vri još dok se povrće potpuno ne skuva. Sočivo se opere i dodaje se u šerpu nakon čega se ostavlja da vri dok ne bude gotovo.

Beleška: Crveno sočivo, za razliku od običnog, se skuva za desetak minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar