Sušena srnetina

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79553
01/10/2019
"Za poznavaoce mezetluka, koji ogladne od same pomsli na suvo meso od divljači - fino isečeno i aromatično "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano99
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo srnetinu na velike parčiće, debele ne više do 7 cm. Natrljamo ih obilno solju i ostavljamo na nagnutoj površini tokom jedne noći.

Preporučljivo je da se to desi na hladnom mestu. Nakon što se meso oslobodi od vode, posipa se izdašno svim ostalim začinima.

Naniže se na kanap i okači se na suvo i provetrivo mesto. Ako su uslovi u kojima se suši povoljni suvo meso bi trebalo da bude gotovo za nedelju-dve.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar