Pileći pilav na grčki način
bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pilav»Pileći pilav na grčki način

Pileći pilav na grčki način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pileći pilav na grčki način
04/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
"Kada se u tru za najukusniji pilav umeša i Grčka - situacija je gusta"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pile u oko 600 ml vode.

Izvadimo, odvojimo od kostiju i isečemo na tanke ivice.

Skuvamo opran pirinač u šerpi sa vodom u odnosu jedna prema dva i po. Ocedimo.

Pržimo dok ne postane prozračan luk i šargarepa isečena na srednje kocke u tiganju sa maslacem.

Dodajemo so, biber, majčinu dušicu i piletinu i pržimo pet minuta.

Prelivamo toplim bujonom i poparenim, oljuštenim i na kocke isečenim paradajzom i orasima i kuvamo dok voda od paradajza ne ispari.

Dodajemo skuvani pirinač, promešamo i sklanjamo sa ringle.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: