Džem od japanskih jabuka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
04/10/2019
"Isprobani recepti za džem su blago koje treba da se čuva i prenosi pokolenjima "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • japanske jabuke - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • limun - 1/2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Japanske jabuke se operu i ocede se od vode. Iseku se na četvrtine, semenke i kora se odstrane.

Pola limuna se iscedi, sok se dodaje u japanske jabuke i smesa se pasira.

Dodaje se šećer i džem se kuva na slaboj vatri 45 minuta, pri čemu se meša s vremena na vreme.

Sklanja se sa ringle i dok je još vruće raspoređuje se u tegle, zatvara se poklopcima i okreće se da se ohladi.

Gotov džem od japanskih jabuka se čuva u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar