bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja bianiči

Lazanja bianiči

Lazanja bianiči
05/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije6
"Iako čovek dobro živi na dijeti, jednom će dobiti poziv za ovu lazanju i onda će sve biti izgubljeno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šunku tanko isecite. Pečurke isecite na kriške. Luk i beli luk sitno isecite i propržite u maslinovom ulju dok ne postane providan.

Dodajte pečurke i pržite dok ne omekša. Dodajte pavlaku, polovinu soli, ostavite da provri i skinite sa vatre.

Pripremite bešamel sos, maslac rastopite na tihoj vatri. Dodajte brašno i mleko uz neprestano mešanje. Dodajte preostalu so.

Pradajz izrendajte i pomešajte sa origanom. Dodajte bešamel. Lazanju režajte u pleh, na dno stavite sos bešamel i nakon toga ređajte kore, namažite ih sosom od pečuraka sa pavlakom.

Na svaku koru stavite od rendanog kačkavalja. Odozgo prelijte preostalim bešamel sosom i pospite parmezanom. Pecite 30 mintuta na 180 stepeni. Servirajte odmah.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: