Domaća želirana torta

07/10/2019
"Sa ovim jednostavnim receptom svako, ali svamo može da pripremi ukusnu tortu "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 5 komada
  • šećer u prahu - 150 g
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 150 g
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • vanila - 2 komada
  • želatin - 24 g
  • so - 1 prstohvat
  • kompot - 1 tegla od bresaka ili kajsija
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca umutimo sa šećerom u prahu i solju. U njih dodajemo belanca, umućena na sneg, brašno, prosejano sa praškom za pecivo i 1 vanilom.

Smesu dobro promešamo i sipamo u kalup, namazan maslacem i posut brašnom i pečemo dok ne dobije zlatnu boju u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 45 minuta.

Pečenu koru vadimo iz kalupa i ostavljamo da se ohladi. Želatin rastvaramo u soku iz kompota /više od 2 šolje/ i u njih dodajemo kristal šećer.

Aromatizujemo drugom vanilom, nakon što se opere, osuši i namaže i masnoćom, sipamo deo smese sa želatinom /oko 1 cm/.

Kalup ostavljamo da se ohladi u frižideru dok se ne stegne. Odozgo poređamo voće iz kompota i prelivamo preostalim delom kompota.

Ponovo stavljamo u frižider da se stegne. Na kraju na želiranu smesu stavljamo koru i tortu. Čuvamo u frižideru, 1 sat pre serviranja okrećemo na tanjir.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar