Aromatičan svinjski rolat na italijanski način

10/10/2019
"Znate, Italijani ga pravi najbolje od svih, naravno, o pripremi svinjetine govorimo. "
Priprema45 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno345 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa pripremom nadeva. Očistite i isecite luk, a zatim očistite i sitno iseckajte beli luk. Ruzmarin i majčinu dušicu izlomite na sitne komadiće.

Operite džigericu i isecite je na zalogaje. Na umerenoj vatri zagrejte maslac. Izdinstajte crveni i beli luk. Kada omekšaju, dodajte mleveno meso i džigericu. Pržite dok se ne dobije zlatasta boja.

Posebno namočite prezle u malo vode. Mleveno meso i džigericu u tiganju prelijte sa malo desertnog vina. Kada vino ispari, dodajte pinjole i suvo grožđe. Dodajte i usitnjenu žalfiju. Pažljivo isvadite prezle iz vode i dodajte ih u tiganj. Dinstajte sve još par minuta i ostavite sa strane.

Pažljivo isecite file, tako da se formira veliki list. Istucajte ga, prelijte desertnim vinom, soli i biberom. Stavite 2-3 nadeva i zavijte u rolat. Ceo mesni rolat lepo vežite debelim koncem.

Lepo namažite puterom i pospite biberom.

Šargarepu isečemo po dužini i stavljamo u nauljan pleh. Preko stavljamo rolat. Prelijemo belim vinom i pečemo prvo na 220 stepeni 30 minuta, a zatim smanjimo temperaturu na 159 i oečemo dok ne bude gotovo - 3-4 sata.

U masoći koja je ostala od nadeva, propržite brašno. Kada ono postane zlatkasto, dodajte vino. Mešajte dok ono ne ispari i dodajte bujon. Tako pripremljen sos procedite.

Servirajte rolat isečen na komade s prilogom od pečenih šargarepa, bogato prelivenih sosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar