Jagnjeći ražnjići na turski način
Агнешки шишчета по турски
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Ražnjići»Jagnjeći ražnjići na turski način

Jagnjeći ražnjići na turski način

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
4381695857
Jagnjeći ražnjići na turski način
10/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Da li želite da probate najukusniju jagnjetinu, više nije potrebno da idete kod komšija - prosto zapišite ovaj recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 700 g, od buta
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 1 komad
  • limun - 1 komad
  • majorana - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na kockice ivica 3 cm i posipamo isceđenim sokom od limuna.

Isečemo papriku na kockice, a paradajz na pola.

Poređamo meso na ražnjiće, smenjujemo sa paprikama i paradajzom.

Posolimo, posipamo biberom i majoranom i pečemo na grilu, s vremena na vreme okrećemo.

Serviramo sa dinstanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: