Barbun sa estragonom na roštilju
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Riba»Barbun sa estragonom na roštilju

Barbun sa estragonom na roštilju

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Barbun sa estragonom na roštilju
14/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Uzmite nekoliko barbuna od ribara i dođite, sve ostale sastojke imate"

Potrebni sastojci

  • barbun - 4 komada, očišćen
  • biber
  • so
  • estragon - 8 strukova + 1 kašika, isečen
  • ulje - 4 kašike
  • jaje - 1 komad
  • senf - 1 kašičica, dižonski
  • ulje - 120 ml
  • sirće - 1 kašika, vinsko
  • rakija - 1 kašičica
  • peršun - 1 kašika
  • pavlaka - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite iznutra trbuh svake ribe solju i stavite po dva struka estragona.

Pomoću oštrog noža napravite po dva razreza na svakoj ribi. Pomešajte četiri kašike ulja sa malo soli i bibera u posudi i namažite barbune ovom marinadom. Ostavite ih da odstoje u frižideru 30 minuta.

Pomešajte zajedno jaje sa senfom i malo soli i bibera. Dodajte sirće, rakiju i začine, nastavite da mešate. Dodajte pavlaku, ulje i mešajte još malo.

Najbolje je da se ovaj dresing pasira u blenderu, da se dobije homogena smesa. Ispecite ribe na zagrejanom roštilju i servirajte sa sosom i svežim estragonom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: