bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Trouglovi»Domaći trouglovi sa nadevom od krema

Domaći trouglovi sa nadevom od krema

Fat BertaFat Berta
Džedaj
6198850226
Domaći trouglovi sa nadevom od krema1 / 2
14/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Vadite lisnato testo, pravite krem i ... trouglovi su 90 % gotovi"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 800 g
  • belanca - 2 komada
  • za krem
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • kondenzovano mleko - 1 šolja
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • vanila - 2 kesice
  • maslac - 2 supene kašike
  • za sirup
  • kompot - 1 komad po izboru /samo sok/
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutimo i u njih dodajemo brašno, šećer, maslac, kondenzovano mleko.

Dobijenu smesu mešamo na tihoj vatri dok se ne zgusne. Ostavljamo da se ohladi i pomešamo sa vanilom i kiselom pavlakom.

Lisnato testo sečemo na kockice i u sredini svake stavljamo od hladnog krema. Posle testo savijamo na dva dela i pritiskamo poi ivcama, tako da dobijemo trouglove. Namažemo ih belancem i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni.

Sok iz kompota stavljamo da provri i ostavljamo da se ohladi. Sa njime prelivamo pečene trouglove i stavljamo u frižider na jednu noć.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: