Ajkula na marseljski način

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18782
15/10/2019
"Uzimamo ovo remek delo francuske kuhinje na zajam, kako bi specijalne momente napravili nezaboravnim "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ajkula - 1 kg, file
  • hleb - 6 kriški
  • bujon - 500 ml, od povrća
  • crni luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • paradajz - 4 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • šafran - 1 prstohvat
  • so - 2 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
* merne jedinice

Način pripreme

Maslinovo ulje zagrejte u šerpi i u njemu ispržite crni luk na sitno dok ne postane proziran.

Dodajte na male kockice nasečeni paradajz, izgnječeni beli luk, šafran, so, biber i sve prelijte prethodno zagrejanim bujonom.

Čim proključa, u sos spuštajte komade ribe i ostavite jelo poklopljeno da se kuva na jakoj vatri.

Gotovu ribu izvadite rešetkom i poređajte je preko prethodno prepečenih kriški hleba. Sos kuvajte dok se ne zgusne i pre serviranja njime prelijte ribu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar