Džem od kajsija i plavih šljiva

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77183
15/10/2019
"I odvojeno su ukusne, ali u kombinaciji su prosto neodoljive "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije25
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • plave šljive - 1 kg
  • kajsije - 1 kg
  • šećer - 1 kg
  • voda - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Šljive i kajsije se iseku na polovine, koštice se sklanjaju. Blanširaju se u kipućoj vodi 2 minuta.

Od vode i šećera se skuva šećerni sirup, dok se kristali šećera potpuno ne rastvore.

Kuva se još 5 minuta na laganoj vatri. Ovim sirupom se preliva voće i ostavlja se tri sata.

Nakon toga se kuva dok se ne zgusne uz neprestano mešanje na laganoj vatri.

Džem je gotov kada se mali deo njega stegne u kašičici kao žele. Raspodeli se u tegle, zatvaraju se i okreću, da se potpuno ohlade.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar