Srnetina sa kruškama

15/10/2019
"Kruške će staviti akcenat na ukus srnetine, a vi ćete imati zadovoljstvo da uživate u svakom zalogaju "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano83
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • srneće meso - 500 g, meso od leđa
  • kačkavalj - 200 g
  • voda - 1 šolja za kafu
  • ribizla - 1 šolja za kafu, crvena
  • kruške - 4 komada
  • šećer - malo
  • cimet
  • sok od limuna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo kruške i podelimo na dva dela. Očistimo od semenki i kuvamo sa šećerom, cimetom, sokom od limuna i malo vode dok ne omekša, ali da ne promene oblik.

Dinstamo meso na umerenoj vatri nekoliko minuta i dodajemo isečenu slaninu sa malo soli.

Dodajemo vodu, malo šećera i ribizle.

Ostavljamo da vri dok meso ne bude gotovo. Sos pasiramo i sa njim prelivamo meso, isečeno na kriške, sa strane ukrašeno kruškama.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar