Krem brule sa sezonskim voćem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
21/10/2019
"Osnova je jasna, vama ostaje težak zadatak da izaberete najmirisnije voće sezone "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada, žumanca
  • šećer u prahu - 40 g
  • kafa - 2 kašičice, instant, rastvorenа u 2 kašike vode
  • pavlaka - 600 ml, poslastičarska
  • smeđi šećer - 3 - 4 kašike
  • voće - prema sezoni
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite žumanca sa šećerom, rastvorenom kafom i 2 kašike pavlake dok se ne dobije gust i čvrst krem.

U međuvremenu stavite preostalu pavlaku u odgovarajuću posudu i zagrejte u mikrotalasnoj 1 minut, pomešajte sa smesom od jaja i promešajte dobro.

Vratite sve nazad u mikrotalasnu i uključite na 7-8 minuta na punu jačinu.

Podelite gusti krem u četiri odovjene posude, ohladite 3-4 sata i pospite smeđim šećerom i zapecite na prethodno zagrejanom grilu 1-2 minuta, dok se šećer ne karamelizuje.

Ohladite ponovo i servirajte sa svežim sezonskim voćem po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar