Barbun na provansalski način
Барбун по провансалски
bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Barbun na provansalski način

Barbun na provansalski način

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
478215
Barbun na provansalski način
21/10/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Ako ćete napravite barbuna, napravite ga po ovom receptu - bićete zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • barbun - 4 komada
  • ulje - 2 kašike
  • beli luk - 1 čen
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 460 g, oljušten
  • majoran - 1 kašičica
  • belo vino - 90 ml, suvo
  • biber
  • šafran - 1 prstohvat
  • komorač - 2 glavice
  • brašno
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i tiganju i ispržite luk i beli luk 1-2 minuta, nakon toga dodajte paradajz, začine, vino, so, biber i šafran. Stavite poklopac i dinstajte na laganoj vatri oko 30 minuta, nakon toga ostavite sa strane.

Sipajte ulje i tiganj i zapržite kratko isečen komorač, nakon toga ga izvadite. Očišćen barbun se uvalja u brašno i zaprži se u masnoći u kojoj je pržen komorač. Servirajte ribu posutu sosom od paradajza i aranžiranu sa komoračem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: