Umak od patlidžana sa korijanderom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8523
3
22/10/2019
"Da pitamo za prijatelja - da li je prihvaćeno uzeti posudicu sa umakom samo za sebe jer je mnogo ukusan "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano52
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu. Isecite paltidžan na po 2 polovine i stavite ga u posudu za pečenje pokrivenu folijom kožom na gore. Zapecite 20 minuta.

U međuvremenu zagrejte 4 kašike maslinovog ulja i zapržite luk. Dodajte beli luk, začinite solju i biberom.

Izdubite unutrašnjost patlidžana i pasirajte ih sa lukom i belim lukom.

Dodajte sok od limuna u preostalo maslinovo ulje, ako je neophdono začinite sa još soli i bibera.

Garnirajte sa korijanderom i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar