Pletena štrudla od lisnatog testa sa jabukama i orasima

01/11/2019
"Priprema se za minut i toliko je efikasna - idealan desert za svaku prazničnu trpezu "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano58
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 list, pravougaoni, 300 g
  • jabuke - 2 komada, male
  • orasi - šaka, krupnije isečeni
  • cimet - 1 kašičica
  • prezle - 1 - 2 supene kašike
  • sok od limuna
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite jabuke na komade. Prelijte ih sokom jednog limuna, pospite braon šećerom i cimetom. Stavite isečene orahe. Dobro promešajte sastojke.

Na parče papira za pečenje rasporedite lisnato testo. Oštrim nožem isecite na široke trakice oko 1 cm, u dva suprotna kraja, idite do sredine lista. U jedan neisečen suprotan kraj rasporedite nadev.

Pokrijte drugim neisečenim krajem. Počnite da pletete, uzmite prvo jednu traku sa jednog kraja i ukrstite drugom suprotnom.

Namažite štrudlu svežim mlekom.

Pecite štrudlu na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni 5 minuta, nakon toga smanjite na 180 srepeni i pecite dok ne dobije zlatnu boju.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar