Hladna čorba sa lososom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
01/11/2019
"Kada je povod specijalan, a gosti ljubitelji prefinjenog - raskošna hladna čorba sa lososom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Riba se iseče na parčiće. U kipuću vodu se dodaje so, vino i losos. Stavlja se da provri i čim provri ringla se smanjuje i riba se kuva 10 minuta na minimalnoj jačini. Sklanja se sa ringle i ohladi se.

Riba se vadi iz bujona. Sam bujon se procedi. Celer i beli deo praziluka se seku na sitno. Luk i krompir se seku na sitno.

U šerpi se istopi maslac, zaprže se celer, luk i praziluk pet minuta uz neprestano mešanje. Dodaje se krompir, prži se dva minuta i preliva se bujonom od ribe.

Čorba se kuva na laganoj vatri 35 minuta. Ohladi se i pasira se. Dodaje se pavlaka i čorba se ostavlja u frižideru dva sata. Servira se, pri čemu se u svaki tanjir stavlja parčence lososa.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar