Čorba od pasulja sa svinjskim mesom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77023
05/11/2019
"Ne može da ti ne zadrhti srce kad čuješ čorba od pasulja, jednostavno ne postoji način "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - zreo, 300 g (natopljen uveče u hladnoj vodi tokom cele noći)
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 1 koma
  • svinjsko meso - 300 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašičice
  • čubar
  • nana
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro pasulj i stavljamo da se kuva.

Odvojeno prelivamo meso vodom i stavljamo da provri. Prosipamo vodu i operemo.

Bacamo prvu vodu pasulja. Pomešamo meso i pasulj i sipamo vodu, stavljamo da se kuvaju, dodajemo isečen luk, šargarepe i papriku.

Kada se skuvaju, u odvojenoj posudi pravimo zapršku od aleve paprike i brašna u ulju.

Dodajemo zapršku u pasulj i začinjavamo biberom, čubrom, nanom i solju po ukusu. Ostavljamo još malo da se krčka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar