Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćufte»Tatarsko ćufte sa kačkavaljem u rerni

Tatarsko ćufte sa kačkavaljem u rerni

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5211403k130
Tatarsko ćufte sa kačkavaljem u rerni
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
20/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Što je veće, to je ukusnije, prijatelji, e to je istina"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 900 g, smesa
  • kačkavalj - 150 g
  • pečurke - 9 komada
  • crvena paprika - 1 komad, pečena
  • luk kromid - 1 glavica, crveni
  • mladi luk - 5 - 6 stručaka, zeleni deo
  • senf - 1 supena kašika
  • peršun - 4 - 5 stručaka
  • čubar - 2 supene kašike
  • kumin - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • ljuta paprika dimljena - 1 kašičica, u ljuspicama
  • mast - 1 kašičica
  • gazirana voda - 1 šoljica
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso stavljamo u staklenu činiju odgovarajuće veličine.

U mlevenom mesu pravimo rupu i u nju stavljamo sitno iseckane pečurke i pečenu papriku.

Slatki crveni luk sitno izrendamo na rende i dodajemo ga. Mleveno meso začinimo mirisnim čubarom, biberom, ljutom dimljenom alevom paprikom, kuminom i sa soli po ukusu.

Dodajemo senf i 1/2 krupno izrendanog kačkavalja.

Tajna sočne ćufte je u dobro umešenom mlevenom mesu.

Mesimo ga 1'-15 minuta, potapajući ruke u hladnu gaziranu vodu.

Činiju prekrijemo folijom i stavljamo je u frižider na jedan dan i jednu noć.

Sledećeg dana dodajemo sitno iseckan mladi luk i peršun, i dodajemo blago rastopljenu mast.

Ponovo mesimo mleveno meso sa ostalim sastojcima 30 minuta, neprestano potapajući ruke u gaziranu vodu.

Od smese oblikujemo 3 ćufte jednake veličine.

U njih stavljamo po 1-2 kriške od ostalog kačkavalja i ponovo oblikujemo kuglicu.

Prekrivamo ih streč folijom i ostavljamo u frižider na otprilike 2-3 sata.

Tatarsko ćufte sa kačkavaljem u rerni zapečemo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne bud egotovo, otprilike 20-25 minuta.

Ukrasimo svežom letnjom salatom, toplim prilogom i ljutom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: