Slani kolač sa tikvicama i kobasicom
Солен кейк с тиквички и шпек
bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Slani Kolač»Slani kolač sa tikvicama i kobasicom

Slani kolač sa tikvicama i kobasicom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k783k195
Slani kolač sa tikvicama i kobasicom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
13/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
10
"Dajte nam kobasicu iz frižidera, da vidite šta će da joj se desi"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni,

Okrugao kalup sa obručem 22 cm sa rupom u sredini, dobro namazan i pokriven sa malo brašna.

Izrendajte tikvicu. Isecite kobasicu na uske i duge trake. Ostavite sa strane dok ih ne budete koristili. Izrendajte parmezan na fino rende.

U posudi umutite jaja sa kašičicom soli, dodajte malinovo ulje i mutite mikserom na niskoj brzini. Dodajte rikotu i mutite dok se potpuno ne pomešaju, a nakon toga dodajte i rendani parmezn.

Dodajte mlako sveže mleko, smenjujte brašno, pomešano sa praškom za pecivo, završite brašnom. Mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Od rendani tikvica i isečene kobasice odvojite po 2 supene kašike, njih ćete posuti preko kolača. Preostali deo dodajte u smesu i promešajte spatulom.

Sipajte u kalup i pospte odvojenim tikvicama i kobasicom.

Slani kolač pecite na 180 stepeni 30 minuta ili dok ne dobije lepu boju.

Izvadite iz rerne, ostavite da se ohladi kratko i izvadite na rešetku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: