Način pripreme
Spanać očistite i isecite krupnije.
Pečurke očistite, oljuštite i isecite na kriške. Luk i beli luk iseckajte.
U dubokom tiganju ugrejte maslinovo ulje sa maslacem. Dodajte luk i beli luk i ostavite da se proprži.
Dodajte pečurke, promešajte da upiju mast u tiganju i dodajte spanać - takođe da se dinsta kratko u masnoći. Spanać ne treba da se kuva puno, može da ostane i sveže zelen.
Ako za vreme kuvanja pusti više vode, odvojite je kutlačom, ali ostavite da ispari, zato što će spanać da potamni. Začinite solju, muskatnim oraščićem i biberom. Sipajte pavkau, promešajte i skinite sa vatre.
Smesu sipajte u odgovarajući pleh za pečenje, namazan masnoćom, rasporedite.
Oblikujte dva gnezda i razbijte jaja, tako da žumance ostane celo.
Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 8-10 minuta.
Izvadite iz rerne i pospite rendanim parmezanom.