Šumski rižoto

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Šumski rižoto
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
28/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
"Svima kod kuće se dopada ova varijanta rižota - preporučujemo ga od srca"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte oko litar vode.

Stavite jednu šaragrepu isečenu na krupne parčiće, celu glavicu luka i struk celera. Skuvajte bujon oko 30 minuta.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite usitnjenu kobasicu i zapržite kratko, prelijte sa 1-2 kašike belog vina.

Sačekajte da ispari alkohol i dodajte isečene vrganje.

Začinite prstohvatom origana i biberom. Sipajte kutlaču bujona od povrća, poklopite posudu i kuvajte 10 minuta. U drugi tiganj sipajte pirinač.

Zapecite dok blago ne porumeni. Bez masnoće. Sipajte kutlaču bujona, kuvajte dok pirinač ne apsorbuje tečnost, dodajte ponovo bujon i tako dok ne skuvate pirinač al dente - ili oko 13-14.

Malo pre nego što sklonite jelo sa vatre sipajte sos od pečuraka i kobasicu.

Gotov rižoto pospite narendanim parmezanom.

Sipajte šumski rižoto u tanjire i servirajte posut ljuskama parmezana.

Nek vam je slatko - zaista najukusniji rižoto koji ćete probati!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: