Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Krompir»Veganski punjeni krompir

Veganski punjeni krompir

Miss TastyMiss Tasty
Inovator
1247236
Veganski punjeni krompir
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 2
28/11/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Punjeni krompir, kog mogu pripremiti vegani i svi oni koji poste, grickajte i nek vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 komada - veliki
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • beli luk - 2 čena (mala)
  • kukuruz - 2 supene kašike iz konzerve
  • kiseli krastavčići - 2 komada, veća, iz tegle
  • peršun - 4 - 5 stručka
  • biber - po ukusu (2 prstohvata)
  • so - po ukusu
  • zelena salta
  • origano
  • kačkavalj - za posipanje, veganski
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se dobro opere, da se skine zemlja sa njega i ceo se peče u prethodno zagrejanoj rerni.

Beli luk se opere, oguli i izgnječi u presi za beli luk.

Krastavčići se veoma sitno iseckaju.

Konzerva kukuruza šećerca se otvori i iscedi se voda.

Peršun se opere, dobro se iscedi i iseckaju se samo listići.

Krompir se izvadi, raseče na pola i izdubi se.

Izdubljena smesa od krompira se pomeša sa nekoliko supenih kašika maslinovog ulja, izgnječenim belim lukom, iseckanim kiselim krastavčićima, kukuruzom šećercem, peršunom, soli i biberom.

Dobijenom smesom se puni krompir. Vraća se u rernu na nekoliko minuta da se zapeče.

Ceo, vruć punjeni krompir serviramo na list zelene salate kao dekoracije tanjira.

Može da se pospe i suvim origanom kao dodatnom aromom po izboru. Po želji može da se pospe i veganskim kačkavaljem.

Odgovarajuć je za vegetarijance, vegane, kao i za post.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: