Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Netradicionalna musaka sa piletinom

Netradicionalna musaka sa piletinom

Vili NaidenovaVili Naidenova
Početnik
1057
Netradicionalna musaka sa piletinom
Fotografije: Vili Naidenova
1 / 4
03/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Tradicije nisu ono što su bile - zato je već i musaka još ukusnija"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • pileći file - 600 - 700 g
  • luk - 2 glavice, stariji
  • mladi luk - 1 vezica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 komad, crvena + 1 komad zelena + 1 komad žuta
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 1 supena kašika
  • ulje
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • kačkavalj - izrendan
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oguli, opere i iseče na kolutove. Naređa se na dno tepsije, koja je unapred nauljena. Pospe se sa soli, biberom, alevom paprikom i čubarom i promešaju se, stavi se malo vode, koliko je potrebno prosto da se potope, i ubaci se u prethodno zagrejanu rernu.

Dok čekate krompir, iseku se dve vrste luka, šargarepe i paprike. Na ringli u šerpi sa malo ulja se dinstaju da malo omekšaju. Vade se i u istu šerpu se stavlja pileći file, prethodno isečen na male zalogaje. I on se prži skoro dok ne bude gotov i ukoliko je potrebno doda se još malo ulja.

Kada je krompir i sve ostalo gotovo, ostaje da se sjedini musaka. Svo povrće i piletina treba da bude skoro gotovo, jer od tog momenta pa nadalje pečenje neće dugo trajati.

Na krompir se rasporedi dinstano povrće i pospe se s malo soli i bibera, a na povrće se stavi piletina, na koju se takođe pospe so i biber.

Tepsiju ponovo stavite u rernu, koliko je potrebno da se sve zagreje, za to vreme se pravi preliv za musaku. Umuti se jaje sa kiselim mlekom i dodaje se brašno, ako vam se smesa učini gustom, doda se još kiselog melka.

Tepsija se vadi iz rerne, musaka sa piletinom se zalije i ponovo se vrati u rernu. Preliv treba da se zapeče i nakon toga se pospe narendani kačkavalj, ponovo se na 3 minute ostavi u rerni i gotovo.

Zasladite se ovom netradicionalnom musakom, nećete se razočarati.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: