Pečeni krompir sa nadevom od pečuraka i praziluka

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
05/12/2019
"Ukusan zapečeni krompir, pun još ukusnijeg nadeva - procenite sami kakvog "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano8 971
  • Pregledi tokom meseca138
  • Pregledi tokom sedmice28
  • Rejting5 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • krompir - 5 komada, veliki i prethodno skuvan
  • pečurke - 200 g, sveže
  • praziluk - 1 struk
  • ulje - 4 kašike
  • senf - 1 kašika
  • bosiljak - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i isecite skuvani krompir na dve polovine, izdubite im blago udubljneje pomoću kašike.

U tiganju zagrejte ulje i dodajte sitno isečen praziluk i pečurke, pospite biberom i pržite dok ne ostanu na masnoći.

Pospite bosiljkom i solju po ukusu, promešajte.

Sklonite tiganj sa vatre i dodajte senf i sitno isečen krompir preostao od izdubljivanja, dobro promešajte.

Rasporedite nadev dobro po izdubljenom krompira i pospite narendanim kačkavaljem.

Poređajte punjeni krompir u podudu za pečenje namazanu uljem i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite krompir sa nadevom od pečuraka i praziluka dok kačkavalje na dobije zlatasto braon preplanulost oko 20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar