Kapetanova riblja čorba

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
99
652
06/12/2019
"Topla riblja čorba za kapetana ili za ljude koji žele da se zagreju i vole ribu - u oba slučaja je za nas "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano156
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • rezanca - 5 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • zelena paprika - 1 komad
  • selen - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • ljuta paprika - 1 kašičica
  • riblji bujon - 500 ml, od ribe
  • so - 1 kašika
  • sirće - 2 kašike
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i stavljamo šarana za našu riblju čorbu u šerpu da se skuva sa solju, sirćetom i selenom. Nakon što je gotova riba, procedimo bujon i odvajamo sa strane i očistimo kosti ribe.

Nakon toga oljuštimo krompir, isečemo na kocke, sečemo isto tako i lik i zelenu papriku i rendamo šargarepu.

Uzimamo šerpu, stavljamo unutra vodu - oko litar i po i stavljamo na ringlu da provri, posle dodajemo povrće i rezanca unutra, nakon što se skuva krompir dodajemo ribu i riblji bujon začinjavamo solju, biberom, selenom i čubrom.

Lagana i pitka kapetanska riblja čorba bez zaprške idealna za bolesne ljude.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar